Fälg och däck

För många bilägare är inköpet av fälg och däck enbart en nödvändighet, medan andra lägger tusentals kronor på att hitta de perfekta fälgarna och däcken till sin bil. Att köpa fälg och däck handlar inte bara om att kunna ta sig framåt utan om att förändra sin bils utseende. En riktigt bra fälg gör otroligt mycket för hur bilen uppfattas. Köper man en nyare bil så är det en självklarhet idag att få med snygga och tidsenliga aluminiumfälgar till sin bil, både på sommardäcken och vinterdäcken. När det gäller däcken så är det kanske inte så mycket utseendet som funktionen som man tar hänsyn till.

Krångligt att köpa fälg

Många tycker det är riktigt krångligt att beställa rätt fälg till sin bil. Gör man det online så måste du själv vara lite kunnig om hur fälg och däck passar till din modell och märke på bilen för att vara helt säker på att de passar. De företag som säljer sina fälgar och däck online har guider för dig som är helt ovan och oftast så räcker det att skriva in registreringsnummer på bilen så kommer det upp förslag på både däck och passande fälg om du inte har valt det ena eller det andra.

Hur vet jag att fälg och däck passar

Om du beställer däck och fälg tillsammans så kan du lita på att företaget eller butiken du handlar från hjälper dig med detta. Värre är det om du kanske vill byta storlek på dina fälgar och därmed frångå standarden på din bils dimensioner. Då behöver du ta reda på fler typer av mått för att du ska vara helt säker på att dina nya fälgar verkligen passar din bil så de inte blir för stora eller tar i på ställen som det inte ska ta i. Här kan du behöva experthjälp från någon som är duktig på detta men även då kan du få hem ett par fälgar som inte passar.