Elbilar och tillgången till laddstolpar

      Kommentarer inaktiverade för Elbilar och tillgången till laddstolpar

Idag är det ju mer vanligt med elbilar. Det är en bra investering för framtiden eftersom det fossila bränslet inte är en förnybar energikälla. Det är dessutom billigare att köra en elbil än en bensin- eller dieseldriven bil. Runt två kronor milen kostar det att köra en eldriven bil. Ja det är klart det beror ju på elpriset såklart. Sen kommer vi till det att välja rätt sorts laddstolpe för att ladda bilen. Det finns många olika sorter. Här i Nybro finns det många laddstolpar för elbilar. Det rullar ganska så många elbilar här på gatorna. De flesta affärerna här har några parkeringar för elbilar där man kan ladda sin bil medans man är inne och handlar.

Olika sorters laddare till elbilar

Nu finns det ju många olika sorters laddstolpar här i Nybro där man kan ladda sin elbil. Om man skall installera en laddbox hemma så brukar det vara så att man laddar sin bil över natten. Befinner man sig ute i offentliga miljöer finns flera olika att välja på. Bland annat destinationsladdare. Dessa laddare är väldigt tåliga och är tillverkade för att tåla till exempel extremväder men och försök till förstörelse, jag tänker att det finns många där ute som tycker om att förstöra andras saker. Sen finns det också snabbladdare. Det är sådana laddstolpar som brukar finnas utanför köpcenter och dylikt. Som sagt det finns mycket att tänka på om man skall sätta upp laddstolpar och då är det tur att man kan anlita elektriker som är proffs på detta. Dom kan ju se vilken sorts laddstolpe man skall sätta upp beroende på syfte, och ge en offert på detta . Är man privatperson kan man söka bidrag för att montera en laddstolpe till elbilen och varje krona räknas.