Jaktskjortor från Jägarliv

      Kommentarer inaktiverade för Jaktskjortor från Jägarliv

Jaktskjortor, behöver du verkligen speciella skjortor när du ska jaga? Nja, egentligen inte. Men traditionellt har jägare använt rutiga flanellskjortor. Idag finns det även skjortor i funktionsmaterial som fungerar bra för jakt. Även vadmalsskjortor är ganska populärt att ha när man jagar.

Om du letar efter skjortor tycker jag att du ska kolla in jaktskjortor från Jägarliv. Jägarliv är en webbshop som har kläder för både jakt och friluftsliv. De har även massor av utrustning som är bra att ha när man jagar.

Flanellskjortor

Idag används flanellskjortor både vid friluftsliv och till vardags. Just nu är det ett riktigt uppsving för flanellskjortorna och du kan köpa märkesskjortor som du gärna matchar med kavaj.

Från början var flanellskjortorna typiska arbetarskjortor som ”uppfanns” i Nordamerika nån gång på 1800-talet.

Att använda en flanellskjorta som jaktskjorta är fantastiskt bra. Med en funktionsundertröja under blir det ett bra andralager. Du kan öppna knappar i halsen om du blir för varm och även rulla upp ärmarna. Om du istället har en tröja över undertröjan får du inte de möjligheterna till temperaturreglering.

Vadmalsskjortor

Vadmal är ett valkat ylletyg som är varmt, tåligt och vattenavstötande. Förr i tiden använde man vadmalskläder mycket, men i början av 1900-talet kom nya material fram och vadmalen blev inte använd längre. Militären hade länge vadmalskläder, men även de slutade med detta material.

Nuförtiden har vadmalen återigen blivit inne och tyget lämpar sig väldigt bra till både frilufts- och jaktkläder. En vadmalsskjorta kan användas som ytterplagg när vädret inte är jättekallt, men även som andralager över undertröjan.

Jägarliv

Jägarliv är en webbshop som säljer allt inom jakt- och friluftsliv. Deras sortiment är jättestort och de har bra priser på sina kläder och prylar. Så jag kan varmt rekommendera dig att köpa jaktskjortor från Jägarliv.